Zachránilo ich surové mäso profíkov: Pre remízu s Habovcami takmer obetovala svoje prsty!

Obe dvojice mali šťastie v nešťastí.

Vo včerajšej epizóde si s Habovcami skrížili varešky dievčatá Zuzana a Simona Alžbetkinové, ktoré sa snažili vyhrať s kuracími stehnami na smotane proti „habovským“ stehnám z králika. Zhodou náhod však obe jedlá skončili nedopečené, mäsá surové, a tak nezostávalo kuchárke Zuzke Sabolovej nič iné, ako udeliť remízu. Dnes tak uvidíme obe dvojice v ďalšom napätom súboji. Dievčatá považujú za najväčší problém ich nedostatočnú synchronizáciu, no ďalšie nedostatky videli aj v estetickej úprave a záverečnom nakladaní jedla na tanier. „Je to iné ako doma, lebo doma si zoberiete, čo potrebujete a nikto vás nesleduje,“ zhodujú sa dievčatá.  

Zvláštnosťou tiež bolo, že sa nebáli použiť suroviny, ktorým sa iní vyhýbajú už zďaleka, ako sú napríklad solamyl či sójová omáčka.Všetko však mali napísané už v recepte. „No to, že sme použili aj uhorku na konci na dozdobenie, už sme nepochopili,“ dopĺňa Simona. Voči Habovcom mali rešpekt a zároveň si uvedomujú, že keby sa Vilovi s Petrom podarilo králika dovariť, všetko mohlo dopadnúť inak. „Isto sme s nimi nečakali remízu. Ich surový králik nám pomohol. No aj my sme mali surové, nevyšli nám stehná, bolo tam veľa omáčky. Robila sa omáčka a nie mäso. V tom návale emócií vám to hneď nenapadne,“ hovoria dievčatá. Ešte väčším problémom však bol Simonin nebezpečný manéver s mixérom. „Mixér v elektrike, prsty strčené dnu a v pohode. Z petržlenovej vňate som spravila smoothie. Vňatku si doma, samozrejme, radšej pokrájame, pretože máme viac času,“ vysvetľuje kuchárka Simona. Účasťou v relácii jej nešlo ani tak o 500 eur ako o dokončenie jedla a prekonanie samej seba.  

Sledujte dnešný reparát v ďalšom dueli Habovcom proti dievčatám Alžbetkinovým v premiérovej epizóde Moja mama varí lepšie ako tvoja o 17:55 na JOJke!