Výhoda či nevýhoda pre Habovcov? Do cesty prišiel vyučený kuchár a expert na exotiku!

Noví súperi používajú neznáme ingrediencie.

Včera sme sa zoznámili s novou šikovnou dvojicou a nie len tak hocijakou. Habovcov potrápil otec Tibor s dcérou Natašou, ktorí sú skutoční profíci najmä na exotickú kuchyňu. Tibor je okrem toho aj vyučený kuchár, napriek tomu sa do relácie neprihlásil sám. „Prihlásila nás moja manželka a my sme sa tomu poddali. Neprišli sme nikoho vyhodiť ani dať dole. Chceli sme ľuďom ukázať, ako sa pripravujú exotické jedlá,“ prezrádza skúsený kuchár, ktorý zbiera inšpirácie po celom svete.

Pod exotickými jedlami myslí veci, ktoré nie sú bežné v našej krajine. Napríklad včera použili netradičnú ázijskú zeleninu pak čoj, ktorú nepoznali ani Habovci.  „Keď veľa cestujete, chodíte po iných exotických krajinách. Sú tam iné suroviny i jedlá. Pakčoj je veľmi rozšírená zelenina, ktorá sa používa v každom ázijskom štáte, no u nás sa nepoužíva, preto je pre nás exotická,“ hovorí Tibor. Podobné suroviny však používajú doma dennodenne, to však neznamená, že si sem-tam nedajú aj slovenské klasiky, ako napríklad bryndzové halušky.

Skúsená dvojica však má oproti Habovcom určitú výhodu aj v tom, že Tibor je vyučený kuchár. Hneď po škole však s touto profesiou nadobro sekol. „Ja som sa len vyučil kuchárom, chvíľu som to robil, no už to 15-20 rokov nerobím. Neviem, či je to výhoda, alebo nevýhoda. V prvom rade varí moja dcéra, ona musí povedať,“ vysvetľuje odborník na exotickú kuchyňu. Nataša si však myslí, že Tiborova škola im predsa len hrá do karát.

Podarí sa skúseným kuchárom prekonať Habovcov? Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:50 na JOJke!