Top recept, ktorý vám nedáva spávať: Cviklové palacinky od Považanovcov si zamilujete!

Skúste si ich pripraviť aj vy.

Vo vyše 200 epizódach a dueloch Mojej mamy sme v priebehu roka objavili nielen množstvo šikovných kuchárskych talentov, ale aj stovky skvelých receptov. Od klasík ako perkelt či vyprážaný rezeň sme sa postupne dostali až ku skutočným kulinárskym špecialitám, ktoré si potom mnohí z vás pripravujú aj v domácej kuchyni. Jedným z najžiadanejších receptov posledných epizód boli jednoznačne Plnené cviklové palacinky s bryndzovo špenátovou plnkou, čo dokazujú aj mnohé vaše pozitívne ohlasy. Tento recept od dievčat Považanových ste mohli vidieť v jubilejnej 100. epizóde tohto roka v skutočne napínavom dueli. Za skvelý výkon si, samozrejme, dievčatá odniesli 500 eur, no ani sestry Hofericové neobišli naprázdno.

Prinášame vám spomínaný recept. Presný postup nájdete aj v našom archíve!

Plnené cviklové palacinky s bryndzovo špenátovou plnkou

Ingrediencie:

3ks cvikla uvarená
200 ml mlieko
200 g múka hladká
2 vajcia
petržl. vňať
soľ
olej
bryndza
smotana kyslá
cibuľa
špenát

Postup: 

Uvarenú a ošúpanú cviklu rozmixujeme, urobíme si cesto z múky, mlieka, vajec, soli, petržlenovej vňate a pripravíme z neho palacinky.

Plnka: Bryndzu zmiešame so smotanou, cibuľou a špenátom. Plníme.

Dobrú chuť!

Celý postup Cviklových palaciniek nájdete aj v jubilejnej 100. epizóde Mojej mamy v našom archíve!

Moja mama - odpovedz a vyhraj Zdroj: Moja mama - odpovedz a vyhraj

Aký je váš obľúbený recept s cviklou? Napíšte ho do komentára na facebookovej stránke Moja mama varí lepšie ako tvoja na tomto linku. Traja z vás vyhrajú knižku Vilo Habo špeciál - Najlepšie recepty z TV šou!

Autor: Ivan Paško