Urobiť dobré bryndzové halušky je hotová veda: Najlepšie zlepšováky majú naše Liptáčky!

Nie sú halušky ako halušky.  

Liptáčky Anka s dcérou Ankou sú pre Mišku s Tomášom silnými súperkami a dnes ich uvidíme už v treťom spoločnom dueli. Na rozdiel od nich však stavajú čisto na tradičné jedlá. Najprv to bola ich obľúbená važecká pochúťka a v piatok zas liptovské bryndzové halušky. Na tie sú obe Aničky hotovými expertkami. Ich keď ich väčšinou doma varí mama Anka, podľa dcéry chutili aj v piatok ako doma, akurát tam dávajú ešte viac škvariek a masti.  

Zaujímavým bolo tiež použitie klobásy "na ozdobu". "Ja robím doma aj s cibuľkou, ale dávame aj uvarené zemiaky," prezrádza Anička. Okrem samotného cesta však má skvelý zlepšovák i na škvarky. Na konci do nich pridá ešte maslo, čo ešte viac ozvláštni celkovú chuť halušiek. So slaninou a škvarkami to však podľa Liptáčok netreba príliš preháňať. V každom prípade preferujú pred oravskou gazdovskú, ktorú sa im v našej relácii nepodarilo zohnať.  "Musia byť omastené tak akurát, nesmú byť suché s málo bryndzou," hovoria dievčatá. Pre zjemnenie bryndze zvyknú Aničky sem-tam pridať napríklad ešte syrokrém.

"Bryndzu kupujeme, ale čerstvú, májovú v obchodoch, kde je balená v šulkoch. Sem-tam chodíme aj na salaš," dodávajú Liptáčky, ktoré si potrpia na kvalitné a čerstvé suroviny. Počas zimy teda dávajú radšej haluškám s bryndzou pauzu a varia zas strapačky s kapustou. Nechajme sa prekvapiť, aký recept si dnes pre nás dievčatá prichystajú.

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!