Hodinový manžel zarába na lenivosti ľudí čoraz viac: Mladí si už nevedia zatĺcť ani klinec!

Ich priority sú úplne inde.

Dnešní súťažiaci Dominika s otcom Romanom rozhodne nepatria k ľuďom, ktorí majú obe ruky ľavé, vedia sa totiž s nimi poriadne obracať. Dominika študuje na hotelovej akadémii a hoci má len devätnásť, už celé roky rada pečie vo voľnom čase torty. Postupne sa z toho stáva slušný biznis, keďže už dávno ich nepečie len pre kamarátov, ale aj na objednávky. O prácu tak má postarané už teraz prakticky na celý život. 

Šikovné ruky zdedila mladá Bratislavčanka žijúca na Záhorí s najväčšou pravdepodobnosťou po svojom otcovi Romanovi, ktorý sa živí ako hodinový manžel – robí drobné rôzne opravy v domácnostiach. O jeho povolanie je čoraz väčší záujem aj vďaka tomu, že mnoho mladých ľudí si nevie urobiť ani základné veci a čoraz menej ľudí je manuálne zručných. „Vždy to bolo moje hobby, robil som to ako fušky. Po strate zamestnania som to skúsil robiť aj aktívne. Zatiaľ sa darí druhý rok veľmi dobre,“ hovorí Roman.

Základom tohto povolania dobrá recenzia, ktorá asi najlepšie predáva. Hlavným ťahúňom tohto biznisu je však novodobý fakt, kedy si ľudia nevedia opraviť ani najprimitívnejšie veci. „Skutočne chodím robiť aj rozvešavanie obrazov. Mladí dvadsaťpäťroční ľudia si nevedia zatĺcť klinec. Naše mamy nechápu, prečo to tak je. Bude to stále horšie a horšie s manuálnou zručnosťou, všetci chcú len vysoké školy,“ pokračuje hodinový manžel. Mladí ľudia si radšej niekoho zaplatia, ako by sa mali naučiť vedieť používať kladivo. Problém je teda najmä v lenivosti. Dominika si zas na druhej strane s kladivom či zváračkou potykala už dávno. Uvidíme, ako jej to pôjde s vareškou.

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!