Zabudnutá a zdravá bylinka dokáže hotové zázraky: Súťažiaca ňou šetrne vyliečila vlastné dieťa!

Pritom ju máme priamo pred očami.

Dnes našu reláciu spestria éterické sesternice Gabika s Oliannou, ktoré berú život vždy z tej lepšej stránky a na každom kroku priam sršia optimizmom. Zaujímavé sú však aj ich recepty, ktoré sú na jednej strane jednoduché, no na strane druhej aj dosť netradičné. Ako tajnú ingredienciu dnes dostanú šóšku čiže šťaveľ – bylinku, na ktorú mnohí z nás už dávno zabudli. „Šóška rastie ako burina na lúkach pri lesoch. Stačí to otrhať a roztopiť na oleji či masle. Je to veľmi zdravé, lacné a chutné jedlo, z ktorého sa naje celá rodina,“ prezrádza Gabika.

S kreatívnymi nápadmi to však pri šóške rozhodne neskončili. Na záver sa rozhodli, že jedlo dozdobia lupeňmi divých ruží z vlastnej záhrady. Aj s jedlými kvetmi majú astrálne dievčatá mnoho receptov. „Každý kvet je veľmi zdravý, obsahuje veľa vitamínov. Ak súperi kvety nezjedia, môžu si ich zaliať horúcou vodou a budú mať z ruží chutný čaj,“ vysvetľuje Olianna.

Aj samotná šóška je však podľa Gabiky hotový prírodný poklad, na ktorý nevie dopustiť a osvedčil sa aj pri liečbe rôznych chorôb. „Moja dcéra nemala ani dva roky, keď mala veľmi vysokú chudokrvnosť – málo železa. Bola bledá, išla som s ňou k detskej lekárke. Tá jej predpísala železo, čo decko nechcelo jesť. Vrhla som sa na varenie šóšky dva razy týždenne. Po troch mesiacoch mala ideálny krvný obraz a to určite vďaka šóške,“ vysvetľuje Gabika, ktorá dokazuje, že na bylinky osvedčené našimi predkami by sme rozhodne nemali zabúdať. Ocenia ich zaujímavý recept aj súperi a špecialista?

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!