Čo ho škola nenaučila, dobehneme my: Hotelák sa môže v našej kuchyni konečne vybúriť!

A ide mu to skvele.

Dlháňom z Martina sa včera podarilo poraziť silné a sympatické južanské súperky. Tomáš s otcom Jánom prerazili vďaka skvelému dubákovému rizotu. Mladý kuchár má k vareniu pozitívny vzťah. Nie je teda náhoda, že práve preto si vybral hotelovú školu. Ak by ste si však mysleli, že vďaka škole má Tomáš výrazne navrch, nie je to celkom tak. Hoci je na "hotelovke", veľa priestoru na prípravu náročných jedál nemá. „Neviem, prečo nevarím, na túto otázku som odpoveď nedostal. Sú to vraj učebné osnovy: základná príprava potravín a čistenie pracoviska. Aj keď nám povedia, že by sme mali variť, k jedlu sa nedostaneme,“ hovorí Tomáš, ktorý si na druhej strane uvedomuje, že ide o rokmi zaužívaný systém.

Spolu s otcom síce súhlasia, že poriadok si po sebe urobiť musia, no kuchár podľa nich potrebuje do ruky v prvom rade varešku. V škole Tomáš nadobudol praktické skúsenosti najmä na veľkých pracoviskách, kde sa pripravujú stovky obedov. Najviac sa však aj tak priučí doma a teraz aj v Mojej mame. Snažíme sa to dobehnúť doma, varenie ho baví, len nie je to kde a doma sa tiež nedá každý deň vyvárať,“ dodávajú šikovní kuchári.

Sledujte premiérovú epizódu Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!