Starostlivosť ako o vlastné deti: Súťažiace majú na krku desiatky malých zverencov!

Dom plný štvornohých miláčikov majú už 15 rokov.

Celý svoj život zasvätili psíkom. Janka s dcérou Jankou pochádzajú od Považskej Bystrice a doma ich čaká deväť vlastných bulteriérov a ďalšie šteniatka tohto plemena, ktoré čakajú na svojich nových majiteľov. K chovateľstvu čistokrvných psíkov prišli vďaka manželovi ešte pred pätnástimi rokmi, keď bola Janka ešte len dieťa. Vďaka tomu však už dnes vie, akou cestou sa pravdepodobne vydá. Chcela by totiž byť veterinárkou.  

Všetky psíky vždy zháňajú starostlivým výberom cez internet, kde si ľudia môžu pozrieť ich výsledky či rodokmene. Okrem toho však často chodia aj na výstavy do Holandska, Anglicka a zvyšku Európy. Dievčatá však ľuďom odporúčajú kupovať psíkov od šteniatka, kedy ešte nemajú taký citový vzťah a aj výchova je o to jednoduchšia. Veľkého psa už je ťažké naučiť novým pravidlám. Janka s Jankou vedia, čo hovoria, keďže cez ich chovnú stanicu sa vystriedali už desiatky rôznych psíkov. Jednotlivé vrhy označujú písmenkami abecedy a v súčasnosti sú už na písmenku S. V každom z nich sa narodia priemerne štyri šteniatka.  

Cieľom tejto zaujímavej práce však rozhodne nie je zárobok. Všetky zarobené peniaze totiž minú na cestovanie a krmivo. „Uživiť sa tým nedá, no vrátia sa aspoň náklady a je to hlavne koníček,“ vysvetľuje Janka. Ich psíky majú najradšej granuly, mleté mäso, vajíčka a šteniatkam najviac chutia vajcia, mlieko a tvaroh. „Psy by nemali by jesť čokoládu, ananás či napríklad cesnak. No naše bulteriéry zjedia všetko, hoc aj štople z fliaš,“ smeje sa chovateľka, ktorú uvidíme už dnes spolu s dcérou v relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja.  

Sledujte dievčatá v premiérovej epizóde Moja mama varí lepšie ako tvoja dnes o 17:55 na JOJke!